• Protestantse gemeente Arkel

The Passion 2018 live te volgen in de Koepelkerk van Arkel

ARKEL Via een life-stream verbinding is op donderdag 29 maart de achtste editie van The Passion live te volgen op een groot scherm in de Koepelkerk in Arkel.

De Protestante Kerk van Arkel heeft gekozen voor deze presentatie op Witte Donderdag omdat een kerkgebouw zich uitstekend leent voor een goede beleving van dit evenement dat dit jaar gehouden wordt in de Bijlmer in Amsterdam.

The Passion vertelt over de laatste uren van het leven van Jezus, zijn dood en opstanding. Bekende Nederlanders vertolken de rollen van Jezus, Maria, Petrus, Judas, de verteller en verslaggever. De verslaggever loopt mee met de processie, waarbij een stoet mensen het wit-verlichte kruis door de wijk draagt. Door dit eeuwenoude verhaal in een eigentijds setting live te projecteren op een groot scherm hoopt Arkel jong en oud in de kerk te ontmoeten.

Witte Donderdag is de eerste dienst die gehouden wordt in de aanloop naar Pasen. Ook op Goede vrijdag (19.30 uur) en op Stille Zaterdag (22.00 uur) zijn er diensten in de Koepelkerk. Meer over deze diensten is te vinden op de site van de PKN gemeente Arkel (www.koepelkerkarkel.nl).

Voorafgaand aan de vertoning van The Passion wordt gezamenlijk het Avondmaal gevierd in de traditie van alle eeuwen. De kerk is open vanaf 19.15 uur, de dienst begint om 19.30 uur. Wie alleen The Passion wil zien is welkom vanaf 20.15 uur. De life-stream op groot scherm start om 20.30 uur.