• Paul Luzineau is finalist in de Mooiste Man van Nederland verkiezing

    Petra Platschorre

Paul finalist in Mooiste Man

GORINCHEM Paul Luzineau (22) mag zich finalist noemen van de Mooiste Man van Nederland verkiezing, officieel Misters of the Netherlands verkiezing. Op 20 april zal de finale plaatsvinden, waar hij het tegen 19 anderen moet opnemen. „Ik ga mijn best doen, en beter dan mijn best kan ik niet doen."

door Petra Platschorre

Paul volgt een opleiding aan de sportacademie, maar is daarnaast werkzaam als model. Van de verkiezing had hij zelf nog niet gehoord. Hij werd door de organisatie via Facebook uitgenodigd om mee te doen aan de casting. „In eerste instantie dacht ik: wat is dit?" vertelt Paul. „Maar ik wilde het er toch op wagen, en uiteindelijk is dat dus goed uitgepakt." Toen Paul hoorde dat hij één van de finalisten was, werd hij heel enthousiast. „Het is echt leuk. Dit is een mooie, nieuwe kans en ik vind dat je die dan wel met beide handen aan moet pakken."

Finalist van de Mooiste Man van Nederland klinkt heel mooi, maar Paul blijft er nuchter onder. „Natuurlijk is het een hele mooie titel, maar ik ga niet naast mijn schoenen lopen. Ik heb bijvoorbeeld als model in Italië gewerkt, en daar heb ik ook voor hele grote merken gewerkt. Maar ik vind wel dat ik altijd mezelf ben gebleven, en ik ben ook zeker van plan om dat te blijven doen."

Paul legt uit dat de verkiezing een soort tegenhanger is van de meer bekendere missverkiezingen, maar dan voor mannen. „De meeste mensen denken dat het alleen om uiterlijk gaat, maar er komen wel meer dingen bij kijken. Je krijgt bijvoorbeeld ook vragenrondes." Wat Paul precies moet doen bij deze verkiezing is nog niet helemaal bekend. Naast de finale worden de finalisten ook beoordeeld op hun inzet vooraf, en komt er een stemronde. De winnaar van de verkiezing in Nederland mag naar de internationale verkiezing in Azië. „Dat zou ik echt heel gaaf vinden", vertelt Paul enthousiast.

Zenuwachtig is hij nog niet. „Tot nu toe sta ik zelfverzekerd in mijn schoenen." Sowieso is Paul blij met zijn deelname aan de verkiezing. „Mijn modellenwerk staat nu op een laag pitje, ik heb het gewoon te druk met school", vertelt Paul. „Met deze verkiezing krijg ik meer naamsbekendheid, en ik denk dat dat alleen maar positief kan werken in mijn modellenwerk. Dus ik denk dat ik hierna weer meer doorga met modellenwerk. Waarom niet iets doen wat je echt leuk vindt?"