• Tim Hartman

Peter van Mersbergen vervangt Ilhan Tekir

GORINCHEM Peter van Mersbergen neemt vanaf 15 juni namens GroenLinks de zetel van Ilhan Tekir over. Tekir geeft zijn zetel terug aan GroenLinks nadat hij onlangs besloot zich aan te sluiten bij D66.

Begin september werd Tekir uit de GroenLinks-fractie gezet vanwege zijn uitspraken in de Volkskrant van 11 augustus omtrent de situatie in Turkije en de rol van president Erdogan. Tekir ging vervolgens op persoonlijke titel verder waardoor GroenLinks een van de twee zetels inleverde. Na zijn besluit om bij D66 te gaan, besloot hij de zetel terug te geven.

Deze wordt dus vanaf 15 juni ingevuld door Peter van Mersbergen. Hij was na Rutger van Breemen, Ilhan Tekir, wethouder Arjen Rijsdijk en Rinske Post de nummer vijf op de verkiezingslijst. ,,Rinske gaat een dezer werken bevallen dus vandaar dat ik aan de beurt kwam", legt hij uit.

Van Mersbergen, ook bestuurslid van de historische vereniging Oud Gorcum, maakt daarmee zijn debuut in de Gorcumse raadszaal. Helemaal nieuw is de gemeenteraad echter niet voor hem: ,,Ik ben acht jaar fractie-assistent geweest en ben altijd nauw betrokken geweest bij de Gorcumse politiek en GroenLinks." De GroenLinks-fractie is daarmee vanaf 15 juni weer twee man sterk.