• Rivas, Stockfotografie Lingestein

    Richard van Hoek

Planetree-label voor alle woonlocaties Rivas

GORINCHEM Alle woonlocaties van Rivas zijn nu in het bezit van een Planetree-label. Met het behalen van het Planetree-label voor verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam is het laatste label binnengehaald. Het label is een internationale erkenning voor mensgerichte zorg waarbij de cliënt voorop staat.

,,We zijn erg trots dat alle woonlocaties van Rivas het Planetree-label hebben behaald", zegt Lilian Bouman, programmamanager Planetree bij Rivas. ,,Als organisatie laten we zien dat we de werkwijze die bij Planetree hoort in ons bloed hebben."

,,Ieder mens is anders en heeft een unieke levensloop en een eigen identiteit, met eigen waarden, normen, opvattingen en gevoelens", zegt Bouman. ,,Iedereen heeft het recht om zelf richting te geven aan zijn leven, ook aan dat deel waarvoor zorg wordt gevraagd." Wanneer iemand daar niet zelf meer toe in staat is, streeft Rivas ernaar om de zorg toch zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij wat de cliënt gewend was. ,,Bejegening, aandacht, service en zorg zijn hierbij speerpunten en passen bij de cliënt en zijn omgeving. De principes van Planetree helpen ons dit in de praktijk waar te maken."

Tot op dit moment werden alle locaties los van elkaar beoordeeld. ,,Omdat nu alle woonlocaties een label hebben, zullen in de nabije toekomst alle Rivas-locaties voor één totaal label worden beoordeeld,' zegt Bouman. 'Dit zal waarschijnlijk in 2016 gaan gebeuren."