• Gemeente Gorinchem
  • Gemeente Gorinchem

Platina bruidspaar Göbel in Gorinchem

GORINCHEM Het echtpaar Göbel-Otten uit Gorinchem is op zaterdag 25 november 70 jaar getrouwd. Burgemeester Reinie Melissant-Briene feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur met hun platina huwelijksjubileum.

Jaap Göbel (99 jaar) en Janne Otten (89 jaar) ontmoetten elkaar in hun geboorteland, Indonesië. Jaap was toen beroepsmilitair. Na de oorlog vertrokken ze met hun pasgeboren zoontje naar Nederland. Jaap bleef tot 1957 in het leger. ,,We moesten in de eerste jaren leven van 238 gulden in de maand. De beginjaren in Nederland waren niet makkelijk. Over de afbetaling van onze

meubels hebben we bijvoorbeeld 6 jaar en 8 maanden gedaan. Maar uiteindelijk is alles goed gekomen", zegt Janne.

,,We hebben veel respect voor elkaar, maken alles bespreekbaar en zijn altijd eerlijk. Je moet elkaar ook vrij kunnen laten en hobby's hebben." Ze vervolgt: ,,We hebben een mooi en rijkvol leven samen met vrienden, buurtgenoten en fijne familieleden. We hebben 4 zonen, 3 kleinzonen en 2 achterkleinzonen. Van elke dag maken we een feestje en dat kan heel goed met Jaap. Hij is altijd opgewekt, heeft humor, hij is mijn tegenpool", zegt ze lachend. ,,Ruzie hebben we nooit, maar we kunnen wel van mening verschillen. Door goed te praten gaan we altijd met een goed humeur slapen."

Ze verkeren beiden in goede gezondheid. Janne: ,,We eten en drinken met mate. Mijn man rijdt nog steeds auto en ik fiets nog steeds op mijn e-bike. Jaap moet minimaal 102 jaar worden, want dan loopt zijn rijbewijs af", grapt ze. ,,Ook kook ik nog elke dag en ik vind het heerlijk om bezoek te hebben. We houden van gezelligheid. Het is bij ons altijd een zoete inval. We zijn een aantal keer naar Indonesië teruggegaan voor vakantie en familiebezoek, maar hier in Gorinchem voelen we ons echt thuis", aldus Janne.