• Gemeente Gorinchem

Platina huwelijk echtpaar Roos-Verweij

GORINCHEM Burgemeester Reinie Melissant-Briene bezocht maandag het echtpaar Roos-Verweij om hen te feliciteren met hun platina huwelijk. Het echtpaar was zondag 13 mei 70 jaar getrouwd.


Meneer Roos was 18 jaar oud toen hij op zaterdagavond op de fiets stapte om uit te gaan in zijn woonplaats Goeree-Overflakkee. Daar zag hij mevrouw Verweij, achterop de fiets bij iemand anders. Meneer Roos riep meteen dat zij bij de verkeerde achterop zat en ,,70 jaar later blijkt hoezeer hij gelijk had," vertelt hij lachend. Inmiddels zijn zij twee dochters, een zoon, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen rijker.
Na hun huwelijksdag betrekken ze een woning in Nieuwe-Tonge, waar meneer Roos via zijn toenmalige werk voor een aannemer een woning kon krijgen. Inmiddels woont het echtpaar alweer 23 jaar in Gorinchem, waar zij heen verhuisden omdat hun dochter hier ook woont. Meneer Roos heeft in de loop der jaren verschillende banen gehad, maar werkte de laatste 37 jaar tot aan zijn pensioen in de havens van Rotterdam op kantoor. Mevrouw Roos-Verweij heeft altijd voor het huishouden en de kinderen gezorgd.
Het echtpaar vierde hun jubileum net als zij verjaardagen vieren: met familie, vrienden en kennissen onder het genot van koffie en gebak. Daarnaast zijn zij zondag met hun naaste familie uit eten geweest.