• Jaap Harder (links) en Martijn Bakker, organisatoren van het nieuwjaarsfeest in de Evenementenhal

    Tim Hartman

Proef met busvervoer: ‘Gorinchem onbereikbaar voor feestgangers’

GORINCHEM Feestgangers vanuit de hele regio kunnen binnenkort iedere zaterdag en met bepaalde feestdagen met de bus naar Gorinchem. Tenminste, als het aan Jaap Harder ligt. De eigenaar van de Flashback en Feestplaneet Japie start in samenwerking met Concertvervoer een proef.

Door Tim Hartman

Misschien vanaf 1 maart al, maar anders sowieso vanaf de Pasen tot aan de Zomerfeesten. Feestgangers vanuit de wijde regio kunnen voortaan stappen in Gorinchem zonder een BOB te hoeven zoeken.

Het idee van Harder is gebaseerd op de vele klachten die hij krijgt van de bezoekers van zijn horecazaken die niet uit Gorinchem komen. Zij klagen al jaren over het feit dat er geen taxi's beschikbaar zijn als zijn tenten sluiten om 4.00 uur. ,,Ik hoor heel vaak mensen die zeggen dat ze wel wat vaker zouden willen komen, maar dat Gorinchem zo onbereikbaar is", vertelt Harder. ,,Taxicentrales nemen gewoon niet meer op rond dat tijdstip. Dat is ook begrijpelijk. Iedereen wil tussen 4.00 en 4.15 uur naar huis, dat is voor taxi's één of twee ritjes. Het zou mooi zijn als er vijftig man meteen een bus in kunnen. Dat vermindert bovendien de overlast."

NIEUWJAARSFEEST En dus besloot Harder te inventariseren of er behoefte is aan regionaal busvervoer. Harder organiseert namelijk ook het jaarlijkse nieuwjaarsfeest in de Evenementenhal en bij dat feest rijden er bussen vanuit de hele regio naar Gorinchem om de feestgangers voor de deur af te zetten en aan het eind van de avond weer netjes op te halen. ,,Waarom zou dat niet iedere zaterdag kunnen?", vroeg hij zich af. ,,Het wordt daardoor aantrekkelijker om in Gorinchem te komen stappen."  De proef met de bussen moet tot en met de Zomerfeesten plaatsvinden, waarna geïnventariseerd wordt voor welke omliggende dorpen het busvervoer een nuttige uitkomst is. 

Houd voor meer informatie omtrent het busvervoer de Facebookpagina's van 'Flashback' en 'Japie' nauwlettend in de gaten.