• Theater Vijfzinnen.

    BDU Media

Programma De vijfzinnen: van familievoorstelling tot verkiezingsdebat

GORINCHEM Donderdagavond 1 maart is er weer jazzcafé in Cultureel Café de Vijfzinnen en op vrijdag 2 maart is er wederom muziek met maar liefst twee singer-songwriters. Eerst Ismene, met de van de 'beste singer-songwriter van Nederland' bekende zangeres Rosa. Zij speelt akoestische countryachtige popliedjes, met in toenemende mate elektronische invloeden, waardoor spannende muziek ontstaat. Daarna de een aanstekelijke mix van Americana, Blues, Jazz en Folk van de oude rotten Denise Marie en Marcel Koster. Denise zingt haar poëtische teksten op een breed en bijzonder instrumentarium, waaronder de viersnarige tenor gitaar en de riqq. De toegang is wederom gratis.

Op zondag 11 maart speelt het Klein Toneel de familievoorstelling Koning van Katoren in theater de Vijfzinnen. Met een grote cast speelt het Klein Toneel dit prachtige stuk, naar het boek van Jan Terlouw in de regie van Erwin van Heusden. De Koning van Katoren is dood, maar hij heeft geen opvolger. Zes ministers vervangen de koning, tot op een dag de zeventienjarige Stach aan het hof staat. Hij wil graag de nieuwe koning worden. Maar hiervoor moet hij wel zeven opdrachten uitvoeren. De grote vraag is of dit gaat lukken. Toegangskaarten kosten €9,00.

Op dinsdag 13 maart vindt in theater de Vijfzinnen het grote verkiezingsdebat plaats. Alle Gorcumse partijen zullen aan dit debat deelnemen. De lijsttrekkers zullen met elkaar in debat gaan over de vele thema's, die in Gorinchem spelen. Het debat is voor iedereen vrij toegankelijk.