ProRail presenteert ontwerp Gorcums station

GORINCHEM ProRail heeft dinsdagavond tijdens de raadsbijeenkomst de plannen gepresenteerd voor de stationstunnel onder station Gorinchem. Wethouder Doodkorte maakte vorige week al bekend dat de tunnel met lift in 2018 gerealiseerd moet worden.

Tim Hartman

@Namtrah09

Eerder meldde deze krant al dat de gemeente de subsidie inmiddels heeft aangevraagd bij de provincie Zuid-Holland en dat het voorlopige ontwerp (zie foto's) verder uitgewerkt kan worden om zo tijd te besparen. Het voorlopige ontwerp werd dinsdagavond door Martin Brinkhuis van ProRail toegelicht aan de Gorcumse gemeenteraad.

,,Het middenperron verdwijnt en schuift op naar de kant van het Lindelaantje. Zo wordt het smalle karakter van het perron weg gehaald", legt Brinkhuis uit. Onder het spoor komt een vernieuwde tunnel die aan de ene kant te bereiken is via een hellingbaan en aan de andere kant via trap en lift. Ook om het perron aan de kant van het Lindelaantje te bereiken, is er voor mindervaliden een hellingbaan aangebracht. Brinkhuis benadrukt echter wel dat de gepresenteerde plannen een optimaal scenario is en dat er nog van alles kan gebeuren.

De plannen kosten vijf miljoen euro waarvan één miljoen voor rekening van de gemeente Gorinchem komt. Het overige deel draagt ProRail bij. Ook bij een eventuele kostenoverschrijding draagt ProRail het risico.