• Gemeente Gorinchem

Reinie Melissant-Briene nieuwe burgemeester Gorinchem

GORINCHEM De gemeenteraad van Gorinchem heeft op voordracht van de Vertrouwenscommissie van de raad Reinie Melissant-Briene voorgedragen als nieuwe burgemeester van Gorinchem.

In een extra raadsvergadering op maandagavond 29 mei heeft de gemeenteraad van Gorinchem besloten mevrouw drs. Reinie Melissant bij de commissaris van de Koning voor te dragen als nieuwe burgemeester van Gorinchem. De voordracht is de afronding van de sollicitatieprocedure die startte in het najaar van 2016. Gorinchem had de afgelopen twee jaar een waarnemend burgemeester, Govert Veldhuijzen. Hij nam de post waar na het plotselinge vertrek van Anton Barske in 2015.

Als de koning het Koninklijk Besluit heeft ondertekend is de gehele sollicitatieprocedure ook formeel afgesloten en is het burgemeesterschap van Gorinchem voor mevrouw Melissant een feit. Op 6 juli wordt zij dan in een speciale raadsvergadering officieel als burgemeester van Gorinchem geïnstalleerd.

Namens de vertrouwenscommissie laat voorzitter Rutger van Breemen weten: ,,We zijn blij met de voordracht van mevrouw Melissant. We hebben haar tijdens onze gesprekken leren kennen als een enthousiast en betrokken bestuurder met kennis en ervaring op veel terreinen. We zijn ervan overtuigd dat deze eigenschappen en competenties van mevrouw Melissant Gorinchem de komende jaren verder kunnen helpen."

Op dit moment is Reinie Melissant-Briene directeur en loco-secretaris bij de gemeente Dordrecht. Daarvoor was zij onder andere burgemeester van de gemeente Korendijk en gemeentesecretaris bij de gemeente Woudrichem. In Dordrecht is zij onder andere verantwoordelijk voor de opgave Smart City, participatie en de herinrichting van de openbare ruimte. In Korendijk was zij dat voor duurzaamheid en de ontwikkeling van de Noordrandvisie Hoeksche Waard.

Reinie Melissant-Briene is 52 jaar, gehuwd en heeft vier kinderen. Op dit moment is zij woonachtig in Piershil.