• Archief BDUmedia

Reizigers dik tevreden over MerwedeLingeLijn

GORINCHEM Reizigers op de MerwedeLingelijn zijn met een 7,8 opnieuw dik tevreden over het reizen op het treintraject Dordrecht-Geldermalsen, zo blijkt uit de jaarlijkse OV Klantenbarometer.

De reizigerswaardering is zelfs nog hoger dan vorig jaar, toen er een 7,6 uit de bus kwam. Hiermee neemt de MerwedeLingelijn een gedeelde eerste plaats in op de ranglijst van best beoordeelde regionale treindiensten. In het totaal van alle treintrajecten neemt de MerwedeLingelijn de elfde plaats in. De klanttevredenheid in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden voor trein- én busvervoer bleef met een 7,6 gelijk.

,,Een prachtig resultaat, waar we enorm blij mee zijn", zegt wethouder Hans Freije namens het Gorcums college. ,,Dit mooie rapportcijfer laat zien dat regionale samenwerking loont.'' De samenwerking tussen de zeven gemeenten langs de MerwedeLingeLijn betreft zowel infra-zaken (via MerwedeLingeLijn Beheer) als sociale veiligheid (via het Platform Sociale Veiligheid, samen met politie, Arriva, ProRail en NS Stations).