• Erno Wientjens

René Wiersema (directeur Poort6) wordt gemeentesecretaris Gilze en Rijen

GORINCHEM René Wiersema neemt medio maart afscheid van Poort6 als directeur-bestuurder. Hij gaat na de gemeenteraadsverkiezingen aan de slag als gemeentesecretaris bij de gemeente Gilze en Rijen. Vanuit die rol wordt René Wiersema ook de nieuwe algemeen directeur van de ABG-organisatie waarin de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen hun ambtelijk apparaat hebben gebundeld.

René Wiersema is sinds 1 januari 2012 directeur-bestuurder van Poort6. ,,Ik heb de afgelopen 6 jaar met veel plezier voor de woningcorporatie gewerkt. Ik ben gekomen in een turbulente tijd. Poort6 had net een fusie achter de rug, waardoor er veel te doen was. Zowel in de organisatie als daarbuiten. De afgelopen jaren zijn wij er in geslaagd om de organisatie op de rit te zetten en de financien op orde te krijgen. Door bijvoorbeeld de invoering van de verhuurdersheffing was dat een behoorlijke opgave. Inmiddels is de organisatie in rustiger vaarwater terechtgekomen en ligt de focus weer volop op onze volkshuisvestelijke taak: goede en betaalbare woningen verhuren met een fatsoenlijke dienstverlening. Natuurlijk, er is nog steeds genoeg te doen, maar voor mij is het tijd om aan een nieuwe klus te beginnen. Voordat ik bij Poort6 aan de slag ging, heb ik ook als gemeentesecretaris gewerkt. De corporatiebranche is boeiend, maar werken in het openbaar bestuur blijft mij trekken. Deze kans wilde ik daarom niet laten lopen. Ik kijk er dan ook naar uit om weer in het gemeentebestuur terug te keren".

VERDER BOUWEN Voorzitter van de Raad van Commissarissen Kobie van de Visch gunt haar bestuurder deze nieuwe stap: ,,Wij zijn dankbaar voor het vele werk dat René Wiersema heeft verzet en de resultaten die hij met zijn team daarbij heeft geboekt. We hebben grote en soms ingrijpende stappen gezet op weg naar een duurzame corporatie die er staat voor onze doelgroep. Er is een gezonde basis waarop we nu letterlijk en figuurlijk verder kunnen bouwen. Wij hebben als Raad van Commissarissen er vertrouwen in dat het team van Poort6, straks onder leiding van een nieuwe bestuurder, de ingezette strategische koers met kracht voortzet."

OPVOLGING De Raad van Commissarissen spant zich in om op korte termijn een interim-bestuurder aan te stellen en start daarnaast met de werving van de definitieve opvolger. Poort6 verwacht na de zomer een vaste nieuwe directeur-bestuurder aan te kunnen stellen.