• BDUmedia

Renovatie Torenflat eindelijk van start

GORINCHEM De renovatie van de Torenflat in de Haarwijk gaat over twee weken van start. Halverwege 2019 moeten de werkzaamheden voltooid zijn.

De kozijnen van de Torenflat worden vervangen, de isolatie wordt aangepakt en de brandveiligheid wordt verbeterd. Ook aan de binnenkant krijgt de woontoren een forse opknapbeurt. De liften worden aangepakt, net als de plafonds en de verlichting. Een van de twee balkons verdwijnt waardoor mensen een grotere keuken krijgen.

Poort6 verkocht de Torenflat twee jaar geleden aan De Molen Vastgoed Beheer met de voorwaarde dat de woontoren gerenoveerd zou worden. Het bleef vervolgens akelig stil en de renovatiewerkzaamheden bleven uit. De D66 stelde daar in oktober vragen over aan het college van Burgemeester en Wethouders. Volgens D66 zou het woongenoot onder druk staan terwijl de mensen wel huurverhogingen te verwerken kregen. Het college liet weten dat de werkzaamheden uiterlijk op 1 september van dit jaar hadden moeten starten. Die datum is inmiddels overschreden, maar over twee weken wordt er dan toch begonnen met grondwerkzaamheden, zoals het opbouwen van de steigers.

Omdat het gaat om een forse renovatie, die gepaard gaat met de nodige overlast, krijgen bewoners een compensatie om tijdelijk elders onderdak te kunnen vinden.