• Wethouder Hans Freije demonteert het kunstwerk van Elly Veelenturf

    Tim Hartman

Renovatie winkelcentrum Nieuw-Dalem officieel van start

GORINCHEM De vernieuwing van winkelcentrum Nieuw-Dalem in Gorinchem-Oost is officieel begonnen. Wethouder Hans Freije demonteerde vakkundig het kunstwerk van Elly Veelenturf op het Wiardi Beckmanplein als officieel startsein.

Door Tim Hartman

,,Eind mei, begin juni is de renovatie helemaal af en heeft winkelcentrum Nieuw-Dalem weer alles in zich om het kloppend hart van Gorinchem-Oost te zijn en te blijven", sprak Dick Verbeek, voorzitter van de winkeliersvereniging zijn verwachting uit. Er waren al de nodige werkzaamheden bezig, maar vanaf woensdagmiddag is de renovatie van winkelcentrum Nieuw-Dalem officieel van start.

De komende maanden worden er vooral aan de voorzijde van het winkelcentrum werkzaamheden uitgevoerd. ,,Eerst de winkels en de parkeerplaatsen, daarna is ook de achterzijde aan de beurt", vertelt Luuk Lantinga namens PLUS Vastgoed. ,,We hebben ambitieuze plannen en dat mag ook wel na 25 jaar. Het hart van Gorinchem-Oost krijgt een tweede leven en blijft zo een centrale plek in de wijk waar mensen elkaar ontmoeten." Onder meer wordt het voetgangers- en parkeergebied efficiënter ingericht, worden parkeerplekken breder en krijgen de winkels een modernere uitstraling.

ONDERNEMERS ,,Maar de belangrijkste verbeteringen worden door de ondernemers zelf gerealiseerd", zegt Verbeek. Hij somt op: ,,Bakkerij Margriet heeft als eerste een nieuw pand geopend en gaat als derde bakker van Nederland aan de slag met 3D Foodprinting. Danish Coiffures opent eind deze maand een geheel nieuwe kapsalon naast het Chinees restaurant. De DA-drogist opent 21 maart een veertig procent grotere winkel met een inpandige schoonheidssalon. Keurslager Visser breidt medio april zijn assortiment uit met verse maltijden en de PLUS-supermarkt wordt een derde groter. Het hart van Oost kunnen we de komende 25 jaar weer harder laten kloppen."

Na het uitspreken van de ambities was het aan wethouder Freije de taak om het kunstwerk van Elly Veelenturf te demonteren. Het kunstwerk met de vijvers krijgt een andere plek. De renovatie van winkelcentrum Nieuw-Dalem is daarmee officieel van start.