• import

Rik Tazelaar overleden

GORINCHEM De bekende Gorcumer Rik Tazelaar is zondag 30 december overleden. Velen kennen Rik Tazelaar van zijn band Taas waarmee hij regelmatig optrad in Gorinchem en daarbuiten. Tazelaar was tevens grafisch vormgever. Rik Tazelaar is 67 jaar oud geworden.


Tazelaar was initiatiefnemer van diverse muzikale evenementen in Gorinchem. Zo was hij organisator en initiatiefnemer van Café 't Faute lied. Komende zaterdag zou daarvan de tweede editie in theater 't Pand plaatsvinden. Ook het straatmuziekfestival Muziek uit de Goot kwam uit zijn koker. Met zijn gelijknamige stichting Muziek uit de Goot produceerde hij de cd Gorcum in muziek. Zo'n dertig muzikanten werkten mee aan deze cd door het maken van een muzikale ode aan hun stad Gorinchem.

Het overlijden van deze veelzijdige man komt hard aan in de Gorcumse gemeenschap. Op Facebook reageren de mensen geschokt op het nieuws van het plotselinge overlijden van Rik Tazelaar.
Naast muzikant was Tazelaar ook grafisch vormgever. Hij was eigenaar van Studio ID een bedrijf dat vormgeving verzorgde voor veel (Gorcumse) bedrijven en stichtingen.