• 2016-10-22 10:13:49 GORINCHEM - De Merwedebrug bij de A27. Rijkswaterstaat pakt de zwakste plekken in de Merwedebrug bij Gorinchem met spoed aan, zodat zwaar verkeer zo snel mogelijk weer gebruik kan maken van de A27 daar. ANP REMKO DE WAAL

    Remko de Waal

Rondvaart langs reparatiewerkzaamheden Merwedebrug

GORINCHEM Riveer verzorgt zaterdag 19 november twee rondvaarten langs de reparatiewerkzaamheden van de Merwedebrug. Specialisten van Rijkswaterstaat zijn aan boord om geïnteresseerden uitleg te geven over de mogelijke scheurvorming en de reparatie ervan.

Aanleiding voor het organiseren van de vaartochten is de brede belangstelling vanuit de inwoners van de gemeenten grenzend aan de Merwedebrug over de werkzaamheden. Niet alleen leven er onder de bevolking veel vragen over het ontstaan van een dergelijke overbelasting, maar er is ook technische interesse in de wijze van oplossen. Rijkswaterstaat hoopt met specialisten op dat gebied veel vragen hierover weg te nemen. De rondvaart is gratis. Per rondvaart is er aan boord (binnen en buiten) plek voor ca. 200 mensen. Reserveren is niet mogelijk, dus er wordt gewerkt volgens het vol=vol principe.

Riveer vaart vanaf vier gemeenten naar het gebied rond de Merwedebrug. Onder de brug is plek om even stil te liggen en de werkzaamheden vanaf de onderzijde te bekijken. Specialisten van Rijkswaterstaat kunnen dan ter plaatse aanwijzen waar welke werkzaamheden gebeuren en waarom.

De eerste rondvaart is om 13.00 uur. Er kan opgestapt worden in Woudrichem (12.45 uur) en Gorinchem (13.00 uur). De rondvaart is om 14.00 uur afgelopen voor wie in Woudrichem van boord gaat. Wie in Gorinchem van boord gaat is om 14.15 weer aan wal. De rondvaart van 15.00 uur vertrekt om 14.45 vanaf Werkendam en om 15.00 uur vanaf Hardinxveld-Giessendam. Terugkomst: 16.00 uur (Werkendam) of 16.15 uur (Hardinxveld-Giessendam)