• Rotaryclub Gorinchem, Santarun 2016

    Köppen Marcel

Santa Run ook voor sportverenigingen

GORINCHEM Rotaryclub Gorinchem organiseert op zaterdag 23 december alweer de tiende editie van de Gorcumse Santa Run. Alle leden van sportclubs in Gorinchem kunnen zich, vanaf minimaal 10 deelnemers per vereniging, inschrijven om ook mee te lopen tijdens dit prachtige evenement. Met het inschrijfgeld van € 10,00 per persoon, waar de deelnemers goede doelen mee steunen, ontvangt men een kerstmannenpak en een startbewijs. De opbrengst wordt dit jaar verdeeld onder de Nierstichting, Hospice Gorinchem en de lokale sportverenigingen.

door Mike Rijnders

Op zaterdag 23 december dansen vanaf 10.30 uur naar verwachting weer circa duizend kerstmannen, -vrouwen en -kinderen mee tijdens de warming up op de Grote Markt. Van daaruit starten zij om 11.00 uur met de Santa Run. Iedereen loopt in eigen tempo de route en na afloop komt iedereen, indien gewenst, weer bij elkaar op de sfeervolle Grote Markt. En gezellig is het zeker, weet ook Michiel van Zanten, die deelnemer is namens de zaalvoetballers uit de Proxsys League. ,,Ik doe dit jaar al voor de zesde keer mee en ik kan het iedereen aanraden. Het is alleen al leuk voor de gezelligheid en de sfeer, want eigenlijk zien wij het ook als een stukje teambuilding met het team of de club. Het is een leuke manier om wat extra geld voor je vereniging te genereren, maar vooral mooi om met zo'n sfeervol evenement ook goede doelen te kunnen steunen", vertelt Van Zanten.

DROMEN Als vereniging kan men middels deelname aan de Santa Run zomaar eens in de mooie (geld)prijzen vallen. Vorig jaar kroonde Atletiekvereniging Typhoon zich tot 'Koning Santa Run' en haalde daarmee een geldbedrag van € 4.000,- binnen. ,,Als atletiekvereniging moeten wij natuurlijk wel een beetje het goede voorbeeld geven met een flink aantal deelnemers", legt voorzitter Cor van Vlaanderen uit met een knipoog. ,,Na het Sinterklaasfeest zijn wij erg actief met de promotie om zoveel mogelijk deelnemers te verzamelen. Daar is ook onze jeugdtrainer Jacco van der Vliet altijd erg druk mee. Wij zijn voornemens om het deelnemersaantal van vorig jaar minimaal te evenaren", is Van Vlaanderen gemotiveerd. Voor Typhoon is de ultieme droom om, met het geld van dit jaar en van 2016, overkappingen te kunnen realiseren voor de hoogspringkussens. ,,Daar werken we naar toe, maar daar zit wel een financieel plaatje aan vast. Het zou prachtig zijn om dat langs deze weg te kunnen realiseren met elkaar. De Santa Run is een ontzettend leuke manier om ons als vereniging in te zetten voor het goede doel, maar daarmee ook de vereniging te helpen", besluit Van Vlaanderen.

De kerstmannenpakken zijn te koop bij de 4 verkooppunten: Bruna (Piazzacenter), Plus Jan Sterk (Wiardi Beckmanplein), Primera (Arkelstraat) en Run2Day (Langendijk). Daarnaast kan men ook online terecht via gorinchem.rotarysantarun.nl/inschrijven of via Facebook (Santa Run Gorinchem).