• Democraten Gorinchem

Schefferlie en Pellikaan lijsttrekkers Democraten Gorinchem

GORINCHEM Pierre Schefferlie en Laura Pellikaan worden de lijsttrekkers voor Democraten Gorinchem richting de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Dat maakte de kersverse beweging dinsdagavond bekend.

Door Tim Hartman

Vanaf 2015 gingen raadsleden Pierre Schefferlie en Tamara Hoogesteger, toen nog namens respectievelijk PvdA en D66 in de gemeenteraad, aan de slag met het verzamelen van mensen voor hun nieuwe beweging. Dinsdagvond werd een kieslijst van achttien namen gepresenteerd. ,,Hier zijn we heel trots op", aldus Schefferlie.

Schefferlie vervult samen met de 21-jarige Laura Pellikaan een duolijsttrekkerschap. Na hen volgen Marjan Versluis en Kees van Willigen op plek drie en vier. Hoogesteger is terug te vinden op plaats zes. Op plek negen staat Hafid Chaaby, nu nog raadslid namens de PvdA: ,,Een van de redenen dat we trots zijn op onze lijst is dat bijvoorbeeld Hafid, op plek negen, ook op plek drie of vier had kunnen staan. Het is een heel gemêleerd gezelschap met veel talent, maar één ding hebben we gemeen: we vinden dat landelijke politiek en discussies geen plek hoeven krijgen in het lokale speelveld."

WETHOUDER Naast de kieslijst werd ook de kandidaat wethouder bekendgemaakt: Ro van Doesburg. ,,Ro is iemand met een vernieuwende denkwijze, iemand die durft", legt Schefferlie uit.

Eerder maakten ook CDA (Lennert Onvlee) en D66 (Arnie Faro) hun lijsttrekkers bekend.