• Gorinchem Beweegt

Schoolvoorstellingen van start

GORINCHEM De komende weken organiseert Gorinchem Beweegt in samenwerking met diverse partners de schoolvoorstellingen voor 3600 basisschoolleerlingen en 450 leerlingen van het voortgezet onderwijs. Dit jaar is weer gekozen om een lokale aanbieder een voorstelling te laten maken voor de basisscholen zodat zij de kans krijgen zich goed te presenteren aan de jeugd, maar ook dat kinderen misschien verder gaan en zich willen verdiepen in dans, muziek of theate.

Het Klein Toneel verzorgt van dinsdag 17 januari tot en met dinsdag 21 februari een interactieve schoolvoorstelling 'Meneer Bach, meneer Bach' voor de groepen 1 t/m 3 van de basisscholen in Gorinchem. De theatervoorstellingen vinden voornamelijk plaats op de basisscholen. Deze voorstelling, ondersteund door de muziek van Johann Sebastian Bach, laat het verhaal zien van Sebastiaan die niet kan slapen. Hij heeft al van alles geprobeerd, maar het lukt hem niet. Elke keer roept hij Amalia, die alles uit de kast haalt om ervoor te zorgen dat hij toch gaat slapen.

Het Klein Toneel speelt van dinsdag 10 januari tot en met donderdag 16 februari de voorstelling 'Erge Ellie en Nare Nellie' in Theater Peeriscoop. Deze voorstelling, gebaseerd op de kinderboeken van Rindert Kromhout, vertelt het verhaal over de tweeling Smit die door leeftijdsgenoten wordt gevreesd, maar door volwassenen wordt geliefd. Ellie en Nellie zijn er voortdurend op uit om het leven van andere kinderen zuur te maken, maar bij volwassenen zijn ze lief en volwassenen hebben dus niets in de gaten.

Het Klein Toneel verzorgt van maandag 16 januari tot en met maandag 30 januari de voorstelling 'Henry V' voor de groepen 7 & 8 van de basisscholen en de klassen 1 en 2 voortgezet onderwijs in Gorinchem. De voorstelling wordt gespeeld in Theater Peeriscoop. Hendrik de Vijfde is gebaseerd op het toneelstuk van William Shakespeare. De voorstelling is bewerkt door Ignace Cornelissen tot een beeldende jeugdvoorstelling over macht, koning zijn en hoever je wilt gaan om je doel te bereiken. De voorstelling speelt zich af rond een zandbak, want koningen en kinderen verschillen niet zoveel van elkaar als ze hun zin niet krijgen, toch?