• ZHZActueel.nl / Herbert van Dalen
  • ZHZActueel.nl / Herbert van Dalen
  • ZHZActueel.nl / Herbert van Dalen
  • ZHZActueel.nl / Herbert van Dalen
  • ZHZActueel.nl

Scooterrijder zwaargewond na aanrijding met vrachtauto

GORINCHEM – Op de kruising van de Spijksesteeg met de Newtonweg in Gorinchem is op woensdagmiddag 9 januari een scooterrijder zwaargewond geraakt na een aanrijding met een vrachtauto.

De scooterrijder wilde omstreeks 12.10 uur vanaf de Spijksesteeg de weg oversteken in de richting van Dalem toen het mis ging. De scooterrijder kwam onder de trailer van een afslaande vrachtauto terecht.

Traumahelikopter
Omdat het slachtoffer mogelijk bekneld zou zitten tussen de wielen van de vrachtauto, kwam er ook een specialistisch team van de brandweer ter plaatse. Voor de medische hulp werd een arts per traumahelikopter ingevlogen.

Na een intensieve behandeling ter plekke is het slachtoffer met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Over de verwondingen is nog niks bekend.

Onderzoek
Verkeersongevallen specialisten van de politie doen onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding. Hierbij zal ook met getuigen worden gesproken. De Newtonweg, in de richting van het centrum, is enige uren afgesloten geweest vanwege het onderzoek.

Tekst en foto's: ZHZActueel.nl