• Lutherse Schuilkerk
  • Lutherse Schuilkerk
  • Lutherse Schuilkerk

Serie orgelconcertjes Lutherse kerk begint succesvol

GORINCHEM Afgelopen zaterdag beet de Goudse stadsorganist Gerben Budding het spits af met zijn orgelconcertje in de Lutherse Schuilkerk. De belangstelling was, evenals vorig jaar, weer overweldigend. Het kerkje was tot op de laatste plaats gevuld. Enkele bezoekers die op het laatste moment kwamen, konden zelfs de kerk niet meer in. Budding speelde een zeer gevarieerd programma waarbij alle facetten van het uit 1859 stammende orgel te beluisteren waren. Hij werd beloond met een welverdiend applaus.

De serie orgelconcertjes in de Lutherse Schuilkerk slaat aan in Gorinchem. Dat komt vooral omdat alle ingrediënten goed zijn. Gratis toegang, professionele organisten, een gunstig tijdstip, een luchtige programmering, een consumptie na afloop en natuurlijk het prachtige historische kerkje wordt door iedereen gewaardeerd. Ook de mondelinge toelichting op het programma door de uitvoerende artiest zelf, draagt bij tot een gemoedelijke en gezellige sfeer.

Aanstaande zaterdag, 10 augustus, speelt de Gorcumse organist Nico Blom. Het concertje begint ook weer om 16.15 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Het derde concertje is op 17 augustus en wordt gegeven door Gerben Mourik. Op 24 augustus sluit organist Geerten Liefting de serie af.