• gp-foto

    foto: GP-foto

Siebren Zwaan viert jubileum

GORINCHEM Musicus Siebren Zwaan zit al weer veertig jaar in het vak en dat wordt gevierd met twee bijzondere concerten: zondag 24 september om 15:00 uur in theater 't Pand in Gorinchem en 25 november in het gebouw van Irene in Werkendam.

Siebren Zwaan is sinds 1977 werkzaam als docent zang, piano en keyboard. Hij heeft orgel, piano en zang gestudeerd aan conservatoria in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Bij twee conservatoria is hij afgestudeerd. In Utrecht voor U.M. (Uitvoerend Musicus) Orgel met bijvak piano en In Rotterdam voor D.M. (Docerend Musicus) zang.

Lesgeven is een van zijn liefste bezigheden. In de afgelopen 40 jaar is hij zich steeds meer gaan verdiepen in de mogelijkheden van de leerling. Zo heeft hij de lessen aldoor meer kunnen toespitsen op de meest geschikte manier om de muzikale, soms verborgen, talenten van zijn leerlingen tot hun recht te laten komen.en / coachen van grote en kleinere vocale groepen en koren.

Als organist heeft hij leren improviseren: het ter plekke, onvoorbereid, verzinnen en spelen van een muziekstuk. De laatste jaren is hij dat ook in de lichte muziek gaan doen. Zo is hij toetsenist bij Pearl Grey, zanger en coach van Human Voice, zanger / toetsenist van De Twee Stemmige Heren en dirigent van de Koossingers en Shantykoor de Biesbosch. Muziek is voor hem een dagelijks voedsel waar hij niet zonder zou kunnen.

Dit najaar staan twee concerten in het teken van zijn jubileum: zondag 24 september om 15:00 uur in Theater 't Pand in Gorinchem en 25 november in het gebouw van Irene in Werkendam. In 't Pand zullen De Koossingers en Human Voice optreden.

De Koossingers is een enthousiaste groep die graag lekker zingt en dat ook heel aardig doet. Voorop staat het plezier van het zingen met elkaar. Er wordt zowel klassiek als lichte muziek gezongen. Ze repeteren wekelijks in het cafe van Koos. Vandaar de naam. Jaren geleden traden zij al eens op in 't Pand, toen nog met dirigent Maaike van Diemen.

Human Voice, 'de Crooners van Gorkum', is na optredens bij het Hippiefestival 2016, PoGo, Fort Vuren en cafe de Keizer geen onbekende meer. Zij zingen in croonerachtige stijl nummers van Sinatra, Bennet, Beach Boys, Neal Sedaka en anderen. Smile, God only knows en Seven Bridge Road behoren tot de toppers van hun repertoire. Kaarten zijn te reserveren via www.theaterpand.nl Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Op 25 november wordt er een feestelijk concert voor Siebren Zwaan georganiseerd in het gebouw van Irene in Werkendam. Aan dit optreden werkt o.a. ook het Shantykoor de Biesbosch mee.

Meer informatie over Siebren en zijn werk is te vinden op www.zwaanmuziekopmaat.nl