Soroptimistclub Merwekring haalt 7000 euro op voor goede doel Red Capa

GORINCHEM Voor de 24e keer werd op maandagavond 14 maart door Soroptimistclub Merwekring de jaarlijkse modeshow en verkoop van mooie tweedehands dameskleding georganiseerd. De avond vond plaats in De Nieuwe Doelen in Gorinchem.

Het was drukbezocht met meer dan 250 bezoekers. De meesten van hen waren ruim van te voren aanwezig om direct om 19:00 uur naar koopjes te kunnen zoeken. Er werd weer volop gezocht, gepast en gekocht. Om 20:00 uur begon een energieke en verrassende modeshow, waarbij de vintage merkkleding werd geshowd door de mannequins. Aansluitend aan de modeshow was er een loting met veel mooie prijzen, die door lokale ondernemers ter beschikking waren gesteld.

Met de kledingverkoop, de verkoop van entreekaarten en de verkoop van loten is in totaal een prachtig bedrag van € 7.000,00 opgehaald. Dit bedrag is bestemd voor een gezondheidsproject in Ghana van de Stichting Red Capa. Een deel van de niet verkochte kleding is naar Dress for Success gegaan, een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden aan kleding helpt die past bij de functie waarop ze solliciteren.