• Merwekring

Soroptimistclub Merwekring haalt recordbedrag op met modeshow

GORINCHEM Voor de 29e keer werd maandag 25 maart door Soroptimistclub Merwekring de jaarlijkse modeshow en verkoop van mooie tweedehands dameskleding georganiseerd. Zoals altijd werd het evenement drukbezocht. Er kwamen meer dan 250 bezoekers naar theater De Vijf Zinnen in Gorinchem. Aansluitend aan de modeshow vond de gebruikelijke lootjesverkoop plaats. De vele mooie prijzen, die gewonnen konden worden, waren dankzij royale sponsoring ter beschikking gesteld door middenstand uit de regio. Met de kledingverkoop, de verkoop van entreekaarten en de verkoop van loten is in totaal een recordbedrag van ruim 8.000 euro opgehaald.

Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Mukomeze in Oost-Afrika. Door vrouwelijke overlevenden van seksueel geweld fysiek, psychologisch, materieel, sociaal, economisch en spiritueel te steunen probeert stichting Mukomeze bij te dragen aan hun 'empowerment'. Dit zorgt ervoor dat deze vrouwen kunnen voorzien in hun eigen bestaan en hoop op een menswaardige toekomst krijgen.

Ook wordt met de opbrengst Stichting Het Babyhuis in Dordrecht gesteund. Het Babyhuis is een initiatief dat hulp biedt aan moeders die tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben bij de zorg voor hun baby.

Een deel van de niet verkochte kleding is gedoneerd aan Dress for Success, een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden aan kleding helpt die past bij de functie waarop ze solliciteren. Naast Dress for Succes was ook burgerinitiatief Samen Eén, een organisatie die aan het einde van de verkoop kleding gedoneerd kreeg.