• Blauwe Anemoon

Soroptimisten in actie voor De Blauwe Anemoon

GORINCHEM De Soroptimistclub Merwekring heeft een wijnverkoopactie gehouden, waarmee 1330 euro bijeen is gebracht voor het inloophuis De Blauwe Anemoon in Gorinchem. Dit huis is speciaal ingericht voor mensen met kanker, die er met hun naasten contacten kunnen leggen met anderen, die met een zelfde situatie worden geconfronteerd.

Als de dokter je vertelt dat je kanker hebt, is het niet verwonderlijk dat je wereld in elkaar stort. Dat geldt evenzo voor degenen die in de directe omgeving van de patiënt leven. Maar desondanks gaat het leven door. Voor het verwerken van dit alles is er een warme, gezellige en veilige omgeving, waar je tot je zelf kunt komen. Waar je mensen kunt ontmoeten die in een gelijksoortige situatie verkeren. Die dezelfde ervaring hebben.

De In De Blauwe Anemoon aanwezige gastvrouwen zijn er niet alleen om te luisteren, maar ook om activiteiten te organiseren, die afleiding bieden. Creatieve workshops, ontspanning, inspanning als fietsen en wandelen, koken of gewoon informatieve bijeenkomsten. De bezoekers van de locatie betalen een kleine bijdrage. Maar het meeste benodigde geld is afkomstig van fondsen, sponsors en particulieren.

De Soroptomistclub Merwekring uit Gorinchem en omgeving heeft om geld te genereren een wijnverkoopactie georganiseerd. De wijn werd gereduceerd ingekocht bij Wijnhandel Ouwerkerk in Arkel en tegen een meerprijs verkocht. Het verschil in prijs komt geheel ten goede aan het inloophuis De Blauwe Anemoon, W. de Vries Robbéweg 1 in Gorinchem.