• Janus Visser/BDU

SP: 'procedure lift station Gorinchem te bureaucratisch'

GORINCHEM De in 2011 aangekondigde lift op het NS-station is nog steeds geen feit. Oorzaak: een berg bureaucratie. Slecht voor de toegankelijkheid en zonde van alle tijd en geld, vindt de SP in Provinciale Staten. De partij heeft de kwestie wederom aangekaart bij het provinciebestuur.

SP fractievoorzitter Lies van Aelst uit Gorinchem ziet mensen met fietsen en kinderwagens nog steeds dagelijks worstelen met de stijle trap op het station. Mensen met een rolstoel kunnen helemaal geen kant op en kunnen niet zonder hulp reizen. Het stoort haar dat de lift er allang had kunnen zijn.

Van Aelst : ,,Het geld was rond en de gemeente, de provincie en ProRail wilden allemaal, het hing alleen nog op bureaucratie, dat kan nooit de bedoeling zijn. Er lijkt inmiddels wel wat schot in de zaak te komen, maar de lift had er echt al kunnen zijn zonder de onnodige bureaucratie. ,,Tijdens de voorbereidingen kwam er opeens bericht vanuit het Provinciehuis dat er toch een subsidieaanvraag nodig was. Een ingewikkelde procedure, die voor heel veel vertraging, hoge kosten en onnodig veel werk zorgt en die niet van te voren bekend was. Van Aelst heeft wederom opheldering gevraagd bij het provinciebestuur: ,,Alle partijen willen de lift. Dan hoort het toch niet zo lang te duren. Zo'n bureaucratisch circus optuigen, daar wordt niemand beter van." De SP heeft ook aandacht gevraagd voor de situatie op de stations Arkel en Sliedrecht. De partij wil dat ook daar knelpunten snel worden opgelost.