• Spiegeltentfestival

Spiegeltent Festival zit in de lift

VUREN Het Lingebos in Vuren is op zaterdag 14 oktober opnieuw het prachtige decor van het alsmaar groeiende Spiegeltent Festival. Met spectaculaire optredens van landelijke grootheden tot regionale talenten, maar liefst vijf area's en een sfeer die je alleen op zo'n schitterende locatie als het Lingebos kunt creëren, is het Spiegeltent Festival inmiddels uitgegroeid tot een regionaal begrip.

door Mike Rijnders

Maar, hoe komt het toch dat het Spiegeltent Festival dusdanig groeit in populariteit? ,,Volgens ons zit dat puur in de beleving op zichzelf", begint Lisette van ESP Entertainment te vertellen. ,,Een mooiere locatie voor een festival dan het Lingebos is in de wijde omtrek eigenlijk niet te vinden. Alles is uitgelicht en aangekleed, wat natuurlijk wel een heel bijzonder festivalgevoel geeft."

Vorig jaar nog vier tenten, dit jaar heeft de organisatie besloten om een extra tent hieraan toe te voegen. Lisette: ,,Dat geeft aan hoe het evenement in de lift zit, ook te zien aan de bezoekersaantallen. Vorig jaar hadden we 2000 bezoekers, al veel meer dan in 2015. Dit jaar mikken we op een volledig uitverkocht festival met 2500 bezoekers." Met Paul Elstak als grootste naam kijkt de organisatie niet raar op als het Spiegeltent Festival 2017 inderdaad ook uitverkocht zal raken deze week. ,,Daar ziet het wel naar uit als we kijken hoe hard de kaarten al de deur uit vliegen. Als mensen er bij willen zijn dan moeten zij zeker niet te lang meer wachten met de aanschaf van het entreekaartje", meent Lisette.

Om een kaartje te bemachtigen heeft men de keuze om dit 'fysiek' te doen bij de Van Ekeren-vestigingen in Leerdam of Dalem, dan wel bij HAKU in Herwijnen. Uiteraard is er ook online kaartverkoop mogelijk, waarvoor men welkom is op www.soundparadise.nl. ,,Ook aan de deur zou men zaterdagavond nog een laatste kans hebben om naar binnen te kunnen, maar als ik zie hoe hard de verkoop nu al gaat zou ik niemand aanraden om zo lang te wachten", besluit Lisette. Het Spiegeltent Festival duurt aanstaande zaterdag van 20.00 tot 01.00 uur.