• Gemeente Gorinchem

Spijksesteeg weekend afgesloten

GORINCHEM In verband met de aanleg van de rotonde en reconstructie van de Spijksesteeg tussen rotonde's Griendweg en Merwedonk zal de Spijksesteeg een weekend afgesloten zijn voor alle verkeer.

Ondanks de werkzaamheden kon het verkeer tot nu toe in in twee richtingen over de huidige oostelijke rijbaan worden geleid. Vrijdag 3 mei wordt de bestaande weg er echter uitgebroken en in het weekend wordt de nieuwe weg aangesloten op de bestaande wegen. Dat maakt het noodzakelijk de gehele weg af te sluiten,

De weg sluit vanaf vrijdagavond 3 mei 19.00uur tot maandagmorgen 6 mei 06.00uur. Het gaat om het gedeelte van de Spijksesteeg tussen de rotonde Griendweg en de rotonde Merwedonk. Voor gemotoriseerd verkeer wordt een omleiding ingesteld over de A15. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de bestaande routes. Het winkelcentrum Hoog Dalem blijft gewoon bereikbaar.

Op vrijdag wordt de bestaande weg ter plaatse van de te maken aansluitingen eruit gebroken. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer 12 uur 's nachts en zullen wat geluidshinder geven. Op zaterdag en zondag wordt er tussen 7.00 uur 's morgens en 18.00 uur 's avonds gewerkt. Nadat het nieuw asfalt voldoende is afgekoeld kan op maandag morgen 6.00 uur de weg worden opengesteld.

Na dit weekend zijn de nieuwe Spijksesteeg, Van Andel Spruytlaan en de nieuwe rotonde toegankelijk voor autoverkeer. De verbinding tussen de rotonde en Laag Dalemseweg blijft nog afgesloten totdat het gebied aan de oostzijde van de nieuwe weg is opgeruimd en ingericht. Naar verwachting duurt dit na het weekend nog vijf weken.

De fietsers en voetgangers kunnen dan nog geen gebruik maken van de nieuwe rotonde en moeten voorlopig nog gebruik maken van de ingestelde omleiding.