Sportgala 'nieuw' en 'fris'

GORINCHEM De zevende editie van het Gorcum Sportgala kent aanstaande vrijdagavond een vernieuwd jasje. In de Evenementenhal worden vrijwilligers en sporters geëerd middels een diner en een avondprogramma vol lokale toppers, zo vertelt organisator Michiel van Zanten.

door Tim Hartman

Want niet alleen is er tijdens het jaarlijkse sportgala aandacht voor alle Gorcumse sportprestaties. De avond is vooral ook bedoeld om alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Met dit jaar een bijzondere gebeurtenis, zo vertelt Van Zanten: ,,We reiken voor de tweede keer in de historie van het sportgala een vrijwilligersspeld uit namens de gemeente." Aan wie blijft nog even geheim.

De setting is volledig vernieuwd en sporters, vrijwilligers en sponsors worden bovendien vooraf getrakteerd op een diner, dat om 17:45 begint. ,,De uitstraling is hopelijk niet alleen nieuw, maar vooral heel fris. Ook qua muzikale aankleding hebben we weer lokale toppers gestrikt", aldus Van Zanten.

Vanaf 20:30 uur begint het avondprogramma en zal er vooral aandacht zijn voor de sporters, sportploegen, sporttalenten en sportinitiatieven. Fabio Jakobsen (wielrennen), Jari Schuurman (voetbal) en Floris de Ridder (hockey) zijn genomineerd in de categorie 'Sporter van het Jaar'.

Beste sportploeg wordt Rapid meisjes B1, de zaalvoetballers van ZVG/Cagemax of de tafeltennissers van TTC Gorkum. Sharon Ringlever (turnen), Jelle van der Zouwen (turnen) en Kathelijne van Bennekom (basketbal) zijn genomineerd voor 'Sporttalent van het Jaar'. En tot slot strijden de Gorcum City Run, de Sportpas Gorinchem en Walking Football om de titel 'Sportinitiatief van het Jaar'. Ook kunnen aanwezigen de mooiste sportfoto van het jaar kiezen.

Er zijn nog enkele kaarten. ,,Maar", zo zegt Van Zanten: ,,Ze gaan heel hard dus het zijn er niet veel meer." Iedereen die nog aanwezig wil zijn bij het sportgala kan een mailtje sturen naar sportgala@gorinchem.nl.