Sportschool Budokai Wor breidt uit

GORINCHEM Sportschool Budokai Wor bestaat een jaar. In de karatedojo's in Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem werken inmiddels al ruim 140 leden aan hun gevechtstechnieken. Ook Hoornaar en Sliedrecht kunnen nu kennismaken met de aanpak van Wor.

Die aanpak is breed en voor een brede doelgroep. ,,Ons doel is onze leden - jong én oud - geestelijk en lichamelijk naar een hoger niveau te tillen met onze manier van lesgeven. Daarbij draait het om plezier én discipline", vertelt eigenaar Dennis Wor.

Vooral bij de jeugd staat de ontwikkeling van het kind centraal. ,,Wij vinden het belangrijk dat kinderen vanaf de leeftijd van vijf jaar een ontwikkeling doormaken op het gebied van zelfvertrouwen, weerbaarheid en discipline. Dit doen onze docenten op een speelse en kindvriendelijke manier. Ook dragen wij zorg voor de sociale interactie tussen de kinderen."

Maar ook de senior kan terecht bij Budokai Wor. ,,Met Kyokushin Karate train je niet alleen diverse gevechtstechnieken maar daag je ook je motoriek, lenigheid, kracht en conditie uit. Praktisch alle spiergroepen van het lichaam worden gebruikt. Deze karatestijl slaat daarom goed aan bij senioren die fit en vitaal willen blijven", aldus Wor. ,,We hadden al seniorengroepen in Hardinxveld en Gorinchem. Na de zomervakantie starten wij daarnaast met een nieuwe groep voor Sliedrechtse ouderen."

Budokai Wor biedt ook andere disciplines als Muay Thai, Cardio boksen, Zelfverdediging en Personal training. Wor: ,,Bij Muay Thai houden wij ons aan de etiquette die bij deze traditionele sport hoort en erg hoog in het vaandel staat. Hier draait alles om discipline en respect. Bij Cardio boksen gaat het vooral om de hoge intensiteit en het verbranden van calorieën."

Het hele jaar door organiseert de sportschool diverse activiteiten. ,,Zo zijn afgelopen jaar kickbokser Ismael Londt en meervoudig wereldkampioen Rico Verhoeven langs geweest om een gastles te verzorgen. Ook trainen wij in de zomermaanden graag buiten en organiseren we trainingen in het bos, het zwembad of op het strand."

De eerstvolgende strandtraining is op woensdag 17 augustus in Ouddorp. Deelname is gratis. De start om 18.00 uur. Locatie: Strandpaviljoen Paal 10, Westerduinpad 1, 3253 ZH Ouddorp. Opgeven via budokaiwor@gmail.com of 06-50603175.

Belangstellenden kunnen een gratis proefles volgen bij de reguliere lessen in Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem of Hoornaar. Na 24 augustus starten de programma's weer. Kijk voor het schema op www.budokai-wor.nl. Voor meer info: budokaiwor@gmail.com.