• Da Vinci

Start ICT-opleiding op hbo-niveau in Gorinchem

GORINCHEM In Gorinchem is met ingang van dit schooljaar een opleiding ICT op hbo-niveau te volgen. Maandag 4 september vond de officiële aftrap van deze opleiding plaats. HBO Drechtsteden verzorgt in samenwerking met het bedrijfsleven in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden deze tweejarige ICT-studie. De opleiding is bedoeld voor ICT'ers die zich verder willen ontwikkelen op hbo-niveau en voor mbo-studenten ICT die verder willen leren.

Dertig studenten en vertegenwoordigers van betrokken bedrijven kwamen naar MBO Gorinchem, waar de officiële aftrap werd gevierd. Diverse sprekers gaven een toelichting op het ontstaan van dit initiatief, de samenwerking met regionale bedrijven en de inhoud van de opleiding. Er is bij de ICT-opleiding bewust gekozen voor een duaal traject. Dat betekent dat de studenten zowel leren als werken in de ICT bij een regionaal bedrijf. Daardoor krijgen ze behalve lessen op school, ook lessen bij de bedrijven. De opdrachten die ze krijgen, kunnen ze ook gemakkelijk bij hun werkgever uitvoeren. Door de intensieve samenwerking hebben de bedrijven mede de inhoud van de lessen bepaald. Dat maakt deze opleiding aantrekkelijk: de studenten hebben straks precies die kennis in huis die bedrijven nodig hebben.

Een van de nieuwe studenten aan de ICT-opleiding op hbo-niveau is Jeroen. Hij werkt al 1,5 jaar bij Proxsys en kreeg de tip over de nieuwe opleiding van het bedrijf, dat ook meewerkt aan deze opleiding. Hij is ambitieus en heeft al een aantal cursussen gevolgd. Hij begon als Call Agent, maar wil zich zo veel mogelijk ontwikkelen om uiteindelijk een technische verdiepingsslag te maken. De hbo-opleiding geeft hem de uitdaging die hij zoekt.

Ook Arjan is begonnen aan de nieuwe ICT-opleiding. Hij heeft afgelopen zomer zijn mbo-diploma ICT Applicatieontwikkelaar behaald. De docent ICT vertelde hem over de nieuwe opleiding en Arjan was meteen geïnteresseerd. Hij vond een baan bij Triglobal en mocht ook de studie volgen. Hij wil applicaties ontwikkelen waar een klant wat aan heeft en natuurlijk is meer verdienen ook fijn. De meeste studenten gaan de hbo-opleiding ICT volgens om beter te leren analyseren, adviseren en beargumenteren, zodat ze een goede gesprekspartner worden van de klant.