Stichting Geschiedschrijving Gorinchem lanceert website

GORINCHEM - De Stichting Geschiedschrijving Gorinchem lanceert zijn nieuwe website: geschiedschrijving-gorinchem.nl. De stichting werkt hard aan een boek over de gehele stadsgeschiedenis van Gorinchem. Dit standaardwerk zal volgens de planning in 2016 uitkomen. Een project om in de gaten te houden! Op de website staat onder meer wie er aan het boek werken, informatie over de stichting, nieuws en natuurlijk de sponsors van dit bijzonder project.

Gorinchem is een oude stad met een lange en bewogen historie. Wat er tot nu ontbrak was een standaardwerk over de gehele stadsgeschiedenis. Zo'n prachtig uitgevoerd, goed gedocumenteerd èn toegankelijk boek gaat er nu komen. Na een voorbereidingstijd van twee jaar is het project medio 2013 van start gegaan en de publicatie staat gepland voor 2016. Een boek kortom dat elke Gorcumer en iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis moet hebben!

In de aanloop naar de publicatie van het boek zal er uiteraard ook informatie komen over de verschijningsdatum, de prijs en waar men het boek kan bestellen. De sfeervolle website, geïllustreerd met afbeeldingen uit de rijke collectie van het Regionaal Archief Gorinchem, is ontworpen en gebouwd door twee Gorcumers, Koen de Wilde en Elis Qazi.

geschiedschrijving-gorinchem.nl