Stichting Klussendienst ontvangt nieuwe klusauto

GORINCHEM De Stichting Klussendienst heeft woensdag 25 november de sleutels van een nieuwe klussenauto ontvangen van Poort6. Herman van Hoeven manager Stad & Buurt van Poort6 overhandigde de sleutels aan voorzitter Cor van Vlaanderen van de Stichting Klussendienst.

Door wijzigingen bij de technische dienst van Poort6 kwam een auto beschikbaar. Volledig ingericht en zo goed als nieuw. Dat komt de klusmannen Henk van der Sloot en Alex van Beusekom goed van pas, want de vorige was na zoveel jaren wel toe aan vervanging.

Mensen wonen graag zo lang mogelijk zelfstandig. De Klussendienst kan helpen met kleine klussen in en om het huis. Bijv. lampen en schilderijen ophangen, ramen zemen, tuinwerkzaamheden. Ook voor strijkwerk kunnen cliënten terecht.

Naast het doen van klussen kan de Klussendienst haar cliënten begeleiden met de auto voor personen- en rolstoelvervoer naar ziekenhuis, fysio of gewoon even naar de markt. Voor de boodschappentaxi stellen Plusmarkt Jan Sterk en Toyota Schouten wekelijks gratis een auto beschikbaar voor het vervoer naar winkelcentrum Gorinchem Oost en Piazza Center.

Wie gebruik wil maken van de Klussendienst heeft een abonnement nodig. Een standaardabonnement kost 20,00 per jaar, een plusabonnement 75,00. Rivaspashouders en leden van de Rabobank krijgen 25% korting. De klussen kosten 3,25 per halfuur per klusman.

Foto: Herman van Hoeven (Poort6) en Cor van Vlaander (Klussendienst) met de nieuwe klussenauto.