• Rivas Zorggroep

Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis realiseert 'Rivas Ruilbieb'

GORINCHEM De Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis heeft met donaties van particulieren en bedrijven een zithoek met een 'geef weg en zet neer' bibliotheek gerealiseerd op de 1e verdieping van het ziekenhuis, de zogenaamde 'Rivas Ruilbieb'. Dit is bedoeld als service aan de patiënten en hun bezoekers. Onlangs is de bibliotheek voor alle gasten van het Beatrixziekenhuis officieel geopend.

Het idee is, dat mensen die toch even moeten wachten in de bibliotheek een boek kunnen lezen of lenen. Als ze willen kunnen ze ook een boek mee naar huis nemen en daarvoor in de plaats een ander boek terug plaatsen. Daarnaast blijven de vrijwilligers van het ziekenhuis rondgaan op de afdelingen met boeken uit de kast, voor opgenomen patiënten die niet mobiel zijn.

De stichting is erg blij met de donaties en de zithoek die gerealiseerd is. Naast vele particulieren, doneerden bijvoorbeeld ook een bibliotheek en boekhandel Mandarijn uit Gorinchem een aanzienlijk aantal boeken. ,,We waarderen het enorm dat particulieren en bedrijven ons op deze manier willen helpen", zegt Heidi Ruis, voorzitter van de werkgroep van de stichting. ,,Patiënten en hun bezoekers kunnen dankzij de zithoek en de Rivas Ruilbieb even ontspannen in een fijne omgeving."