• Rivas Zorggroep

Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis verkoopt kerstkoeken

GORINCHEM De stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis verkoopt vanaf maandag 12 december kerstkoeken in de centrale hal van het ziekenhuis. Zowel patiënten, bezoekers als medewerkers kunnen voor €2,50 een pak met koeken kopen. Met de opbrengst financiert de stichting extra's voor patiënten die niet uit het reguliere ziekenhuisbudget kunnen worden betaald.

Met deze kerstactie wil de stichting op een leuke en laagdrempelige manier geld inzamelen. ,,We hebben nog veel wensen die we graag willen realiseren voor de patiënten van het Beatrixziekenhuis", zegt Heidi Ruis, voorzitter van de werkgroep. ,,Bijvoorbeeld een weekprogramma voor patiënten op de verpleegafdelingen en multimediaschermen aan bed. Dit draagt bij aan een aangename omgeving. En alle beetjes helpen om dit mogelijk te maken." De koeken kreeg de stichting aangeboden door Speciaalbakkerij Van der Grijn, Bakker Bas en het Omnia College. ,,We waarderen het enorm dat zij ons ook dit jaar weer willen helpen."

Aangenaam verblijf

De stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis organiseert al een aantal jaar activiteiten die het verblijf voor patiënten en bezoekers veraangenamen. Ruis: ,,We hebben al veel mooie dingen kunnen realiseren zoals tablets op de leestafels in de ontvangstruimten van alle poliklinieken en kalenderklokken voor kwetsbare ouderen en mensen met hersenletsel op verpleegafdelingen. Dit allemaal dankzij giften van bedrijven en/of particulieren."

Fotobijschrift:

Door het kopen van de kerstkoeken steunen bezoekers, patiënten en medewerkers de stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis.