Studio's op midgetgolfterrein

GORINCHEM Philadelphia, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking begeleidt, kan 36 studio's gaan verhuren aan cliënten in het nog te bouwen woongebouw aan de Wijnkoperstraat. De Gorcumse gemeenteraad kon leven met de bouwplannen, zo bleek donderdag.

door Tim Hartman

t@Namtrah09

Voor de omwonenden van de voormalige midgetgolfbaan en het kinderdagverblijf volgt er nog een informatieavond, maar wat de Gorcumse gemeenteraad betreft wordt er aankomende donderdag ingestemd met de bouwplannen voor het woongebouw met drie bouwlagen. Belegger Confinnimo zal opdrachtgever worden van de bouw waarna stichting Philadelphia het gebouw huurt en de kamers verhuurt aan de bewoners.

Omdat de cliënten van Philadelphia, mensen met een verstandelijke beperking, een beperkte financiële daadkracht hebben, kunnen de zorgappartementen in een later stadium worden omgezet in normale appartementen. ,,Nu zijn er 36 studio's, maar die kunnen simpel worden omgebouwd tot 23 appartementen", aldus architect Marko Kuus. ,,Zo is het een toekomstbestendig gebouw voor het geval Philadelphia stopt met de huur."

Dick van Zanten (Stadsbelang) stelt echter wel dat voor hem de doelgroep die uiteindelijk in de normale appartementen terecht kunnen komen beperkt is: ,,Er is een corridor tussen het ziekenhuis en het woongebouw van Philadelphia. Je begrijpt dat ik vind dat niet elke doelgroep daarom in de eventuele toekomstige appartementen kunnen wonen." De corridor zorgt ervoor dat het vervoer van personen van en naar het ziekenhuis makkelijk plaatsvindt. ,,Dat is ook goed voor deze zware doelgroep van Philadelphia, maar zoals gezegd, je moet oppassen met nieuwe doelgroepen."

Het eerste huurcontract met stichting Philadelphia zal zijn voor 15 jaar. Daarna wordt het contract omgezet in huur voor onbepaalde tijd. ,,In zorgland verandert er zo veel en ook zo snel dat we vijftien jaar contractueel vastleggen, maar het is niet de bedoeling dat we na vijftien jaar al weg zijn", aldus Carla de Vries-Huisman namens de stichting.