Succesvolle publiekslezing over dementie bij Rivas Zorggroep

GORINCHEM Ruim 160 bezoekers kwamen dinsdag 17 februari naar verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem voor de publiekslezing over dementie. Tijdens een interactief avondprogramma werd het thema dementie vanuit verschillende invalshoeken belicht. Diverse zorgprofessionals van Rivas gaven een lezing en vervolgens persoonlijk antwoord op de vele vragen van de bezoekers.

Deze publiekslezing was de eerste in een reeks. Tijdens de publiekslezing informeren verschillende zorgprofessionals van Rivas bezoekers op een laagdrempelige manier over een bepaald thema. De zorgprofessionals die betrokken zijn bij de zorg en begeleiding bij dementie trapten af. Zo verzorgde Robert Chabot, neuroloog in het Beatrixziekenhuis een lezing over het ontstaan van de meest voorkomende vormen van dementie en hoe je het al in een vroeg stadium kunt herkennen. Door psycholoog Liesbeth Kooyman werd vervolgens aandacht besteed aan het veranderende gedrag van mensen met dementie en hoe je hiermee om kunt gaan. Specialist ouderengeneeskunde Nieske Heerema en GOAC-verpleegkundige Annette van Maanen vertelden tot slot over de verschillende vormen van zorg en begeleiding; zowel thuis als in het verpleeghuis.

Naast de lezingen konden de bezoekers bij diverse stands informatie krijgen over hulpmiddelen van Rivas Leef&, patiëntenverenigingen of kleinschalige zorg bij Rivas. Ook was er tijdens de pauze en na afloop volop gelegenheid om in gesprek te gaan met de sprekers. Tientallen bezoekers stelden aan de 'vraagtafels' hun aanvullende vragen.

De presentaties van Robert Chabot, Nieske Heerema en Annette van Maanen zijn terug te vinden op www.rivas.nl/publiekslezingdementie. Op diezelfde webpagina staat eveneens een informatieflyer met handige links, informatie voor mantelzorgers en contactgegevens. Voor meer informatie over dementie en de overige zorg en diensten van Rivas: www.rivas.nl en Rivas Zorglijn 0900-8440.

Fotobijschrift: Ruim 160 bezoekers luisterden onder andere naar de lezing over dementie van Robert Chabot, neuroloog bij het Beatrixziekenhuis