• 'T IS NIE ANDERS
  • 'T IS NIE ANDERS

'T is Nie Anders bouwt al vijf jaar 'voor de leut'

GORINCHEM Met goede bouwers en creatief denken komt een carnavalsvereniging een heel eind. 'T is Nie Anders, dat vijf jaar bestaat, bewijst dat. Met twee eerste prijzen in de achterzak, kijken de leden uit naar de optocht van dit jaar. Zaterdag 25 februari om 13.11 uur willen zij de Bliekenstad weer verrassen met een praalwagen naar eigen ontwerp.

Oprichtster Angela Mulder vertelt enthousiast over de jongste vereniging van de stad, de optochten én de maandenlange voorbereidingen. ,,We startten met een lime groene smiley limowagen. Het eerste jaar deden we uiteraard mee voor de leut en hadden we weinig tijd om een echte praalwagen neer te zetten. Toch waren we blij met de zevende prijs. Het tweede jaar werden wij wat serieuzer en kochten wij de praalwagen van carnavalsvereniging de Zotsentrappers. We gingen aan de slag met het echte werk. Met de zomer in onze bol behaalden we de tweede prijs en een jaar later werd onze Egyptische praalwagen zelfs tot de mooiste van de optocht uitgeroepen.

Verleden jaar gaven we met onze wagen een draai aan het orgel en klonken de muzieknoten door de Bliekenstad. We mochten weer de eerste prijs in ontvangst nemen." Waar 'T is Nie Anders dit jaar meepakt, is nog een verrassing. Zaterdag 25 februari om 13.11 uur krijgen de nieuwsgierigen het antwoord.

,,Onze vereniging is de voorbije jaren gegroeid. Met goede bouwers en creatief denken, komen we een heel eind. Wij zijn heel blij met José. Zij zorgt binnen onze carnavalsvereniging voor de creativiteit en de leuke ideeën.Wij genieten van het bouwen aan de praalwagen en doen gewoon voor de leut mee. We gaan nog gezellig een aantal jaren door." Met een knipoog zegt de oprichtster: ,,Het zou leuk zijn als mijn eigen twee zoons de vereniging voortzetten als wij in het bejaardentehuis zitten. De jeugd heeft immers de toekomst."

Tenslotte kijkt Mulder vooruit naar het carnaval dat dit jaar in een ander jasje wordt gestoken: ,,Leuk dat het carnaval terug is in de Nieuwe Doelen, waar het ooit begon. Wij hebben er ontzettend veel zin in en leven er zeker naar toe. Driemaal werfs alaaf."