Technasium draagt Cofely ideeën aan voor duurzame tunnel

GORINCHEM/BUNNIK De leerlingen van het Merewade College Wijdschild in Gorinchem presenteren vandaag (woensdag 18 februari) de eindresultaten van hun duurzame ideeën aan hun opdrachtgever technisch dienstverlener Cofely. Samen met de docenten van het Technasium beoordeelt Cofely deze resultaten. Ze kregen de kans om mee te werken aan een grote tender voor de Gemeente Den Haag: de Duurzame Rotterdamsebaan. Deze opdracht laat de leerlingen niet alleen stilstaan bij techniek, maar ook bij de invloeden van duurzaamheid op de mens, het milieu en de maatschappij.

Cofely, marktleider in duurzame technologische oplossingen, heeft een uitdagende opdracht bij het Technasium neergelegd. De leerlingen zijn voortvarend aan de slag gegaan met het onderwerp duurzaamheid. Belangrijke aandachtsgebieden voor de meegegeven opdracht: de Duurzame Rotterdamsebaan, zijn het ontwerp, het energiegebruik en de inpassing in het landschap. In breder perspectief is toekomstbestendigheid een belangrijk thema.

De kick-off vond plaats bij Cofely in Dordrecht, waar de leerlingen uitleg kregen over de opdracht en hun vragen konden stellen. Susanne IJsenbrandt, Adviseur MVO van Cofely Energy & Infra, lichtte toe wat maatschappelijk verantwoord ondernemen inhoudt en hoe belangrijk duurzaamheid is, niet alleen in de techniek, maar ook voor de mens, het milieu en de maatschappij én hoe ze die gegevens in dit project kunnen toepassen. In combinatie met een bezoek aan de Kiltunnel hadden de leerlingen genoeg inspiratie om te starten aan deze ambitieuze opdracht.

Cofely is Europees marktleider op het gebied van duurzame technologische oplossingen voor energie en milieu. Zij ontwerpt en implementeert oplossingen waarmee bedrijven en publieke organisaties de performance van installaties en het energiegebruik in bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en milieueffecten tot een minimum beperken. Cofely biedt een unieke combinatie van expertise op verschillende terreinen. Van het ontwerp, de installatie en het beheer van lokale en hernieuwbare energie-oplossingen tot de operationele levering van geïntegreerde voorzieningen en services.