• Gemeente Gorinchem

Theatervoorstelling maakt wereld van dementie begrijpelijk

GORINCHEM Gemeente Gorinchem werkt toe naar een dementievriendelijke gemeente. Daarom wil ze zoveel mogelijk inwoners, mantelzorgers, maatschappelijke organisaties en zorginstanties informeren over dementie. Ze doet dit in februari 2018 met de theatervoorstelling 'Dag Mama'. Het is één van de eerste activiteiten in een totaalprogramma over deze groeiende ziekte. Vraag nu alvast kaarten aan.

Naast de theatervoorstelling is er ook een lezing en workshop. De voorstelling is voor iedereen die voor dementerende naasten zorgt of beroepsmatig of als vrijwilliger hiermee te maken heeft. De voorstelling krijgt lovende recensies en is geaccrediteerd door Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.

Dementie is een groeiende ziekte. Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Iedereen krijgt er dus vroeg of laat mee te maken. Omdat de benadering van dementerenden lastig is, raken zij naarmate de ziekte zich ontwikkelt hun contacten kwijt en geïsoleerd van hun omgeving. De gemeente investeert daarom in meer kennis en bewustwording over dementie. Zodat dementerenden steun krijgen van hun omgeving en daardoor zo lang mogelijk hun leven kunnen leiden.

De theatervoorstelling met lezing en workshop is op woensdag 7 februari 2018 van 19.00 uur tot 22.30 uur (inloop 18:30 uur) in de Rehobothkerk aan de Driekoningenstraat (ingang Gashuisstraat) in Gorinchem. Kaarten kunnen aangevraagd worden via www.gorinchem.nl/dementie