Themabijeenkomst Autorijden met beperking

ROTTERDAM Rijndam Revalidatie verzorgt woensdag 11 mei in samenwerking met Bever Autoaanpassingen de themabijeenkomst 'Autorijden met een beperking'. Tijdens de avond wordt ingegaan op de voorwaarden en richtlijnen vanuit het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) en de mogelijke autoaanpassingen bij een blijvende beperking.

Autorijden wordt door veel mensen gezien als een belangrijk onderdeel van hun vrijheid en als voorwaarde om werkzaamheden, gezin of vrijetijdsbesteding te organiseren. Een vraag die veel mensen tijdens hun revalidatie stellen, is 'wat moet ik doen om weer te mogen autorijden'. Tijdens deze themabijeenkomst geeft Bever Autoaanpassingen hierop antwoord. Vragen zoals 'is mijn rijbewijs nog wel geldig en moet ik weer opnieuw examen doen?' komen aan de orde. Daarnaast heeft Bever een aantal aangepaste auto's bij zich die geïnteresseerden kunnen bekijken.

De revalidatie is erop gericht om mensen weer zo gezond en zelfstandig mogelijk te laten zijn. Daarom wordt tijdens de revalidatie al geoefend hoe je het makkelijkste vanuit je rolstoel in een auto kan komen. Rijndam locatie Westersingel heeft een auto in de garage staan waarmee mensen kunnen oefenen met in- en uitstappen. Daarnaast zijn er twee aangepaste rolstoelauto's te huur voor patiënten die in de kliniek verblijven. Dit maakt het mogelijk om naar een verjaardag te gaan of met weekendverlof naar huis te rijden.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de themabijeenkomst bij te wonen op woensdag 11 mei van 19.00 tot 20.45 uur op Rijndam locatie Westersingel. De toegang is gratis, maar u dient zich vooraf aan te melden. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.rijndam.nl/autorijden

Rijndam is een organisatie voor medisch specialistische revalidatie. Rijndam is er voor kinderen, jongeren en volwassenen die als gevolg van een ziekte, ongeval of aandoening te maken hebben met beperkingen in hun functioneren. Doel van de revalidatie is een zo zelfstandig mogelijk leven. Bij Rijndam werken ruim 800 medewerkers, zo'n 50 vrijwilligers en jaarlijks komen er ongeveer 9.000 patiënten op een aantal locaties in Rotterdam, Schiedam, Dordrecht, Zwijndrecht, Leerdam, Capelle a/d IJssel, Vlaardingen, Maassluis en Gorinchem. Kijk voor meer informatie op www.rijndam.nl