• Gemeente Gorinchem

Thomas van Duijn ontvangt Koninklijke Onderscheiding

GORINCHEM Zondag 6 januari heeft burgemeester Reinie Melissant een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Thomas van Duijn. De heer Van Duijn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in Theater PoGo tijdens het nieuwjaarsconcert met de Spectacles Jazz Band.

Burgemeester Melissant reikte de Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Van Duijn vanwege zijn vele verdiensten voor de stichting Jazz Hall/72, de stichting tot Bevordering van Oudestijl Jazzfestivals Gorinchem en de Gorkumse Atletiek Triathlon Vereniging Typhoon.

Vanaf 2004 tot heden is de heer Van Duijn actief als voorzitter van de stichting Jazz Hall'72. De stichting zet zich in voor bevordering van Oudestijl Jazzfestivals. Hij heeft de sponsoring op gang gebracht waardoor de vereniging en het Jazzfestival financieel weer gezond werden. Samen met de gemeente Gorinchem heeft hij de opzet van het Jazzfestival veranderd en de samenwerking met de horeca verbeterd, waardoor het festival weer levensvatbaar werd. Naast voorzitter is hij ook redacteur voor het clubblad Old Jazz Express en de drijvende kracht achter de organisatie van het jaarlijkse Jazzfestival in Gorinchem.

Meer hobbymatig heeft de heer Van Duijn in 1984 samen met een aantal muzikanten het streetparade orkest 'The Street Fair Hobblers' opgericht. Zelf spelend op de saxofoon heeft hij er sindsdien voor gezorgd dat het orkest kon spelen bij binnenlandse en buitenlandse evenementen. Hij is daarbij de drijvende kracht geweest en heeft voor continuiteit gezorgd voor wat betreft speelmomenten, sfeer en orkestbezetting. Om de bezetting steeds op peil te houden, heeft hij gebruik gemaakt van vele Jazzmuzikanten in Gorinchem en omstreken.

Gedurende 19 jaar (1983 - 2002) is de heer Van Duijn vrijwillig actief geweest voor Atletiek- en Triathlonvereniging Typhoon. Mede door zijn inzet heeft de vereniging groei door gemaakt. Niet alleen door middel van het aantal leden, maar vooral ook door de kwaliteit van de accommodatie. De Gravelbaan werd vervangen voor een veel meer bruikbare kunststofbaan, sponsoring kwam van de grond en hij verrichtte hand en spandiensten, zoals het ophalen van oud papier en de coördinatie daarvan. Daarnaast fungeerde hij als jurylid en deed dat ook buiten de eigen vereniging.