• gp-foto

    foto: GP-foto

Tijdelijke afsluiting bruggen Merwedesluis 8 en 9 augustus

GORINCHEM Van maandag 8 augustus 22.00 uur tot en met dinsdag 9 augustus 06.00 uur zijn de Korte, Lange en Hoge brug tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Voor onderhoud is de Korte Brug ontmanteld en deze wordt in die avond en nacht teruggeplaatst, mits de weersomstandigheden het toelaten.

Let op: alleen tijdens de transporten van brugdelen zijn de Hoge Brug en de Nieuwe Wolpherensedijk tot aan Mercon/Karwei afgesloten. Tussen de transporten door en tijdens de montage van de Korte Brug is verkeer de stad in vanuit de Nieuwe Wolpherensedijk gewoon mogelijk.

Op maandag 8 augustus kunnen voetgangers van 22.00 uur tot 00.00 uur gebruik maken van pendelbusjes die rijden tussen aangewezen plekken bij de Merwedesluis naar de Stationsweg en de binnenstad. Lopen de werkzaamheden uit, dan worden de pendelbusjes opnieuw ingezet op dinsdag 8 augustus tussen 06.00 en 10.00 uur.

De rotonde tussen de bruggen is dinsdag 9 augustus van 06.00 uur tot 23.00 uur gedeeltelijk afgesloten. Er geldt eenrichtingsverkeer (uitgezonderd voetgangers en fietsers) vanaf het Stadhuisplein richting de binnenstad. De Kleine Landtong is alleen bereikbaar vanaf het Stadhuisplein.