• Martijn Klop

Trots op Zomerfeest Gorinchem

GORINCHEM - Alle voorbereidingen zijn getroffen en iedereen heeft er ontzettend veel zin in. Vanavond barst het feest dan eindelijk los op de Groenmarkt. Het is aan Oakmadness om het Zomerfeest 2016 te openen, waarna Ronnie Flex, mr. Polska en Jebroer de Groenmarkt ongetwijfeld op zijn kop zullen gaan zetten. Er wordt drukte verwacht, dus kom op tijd om teleurstellingen te voorkomen. Iedere avond gaat al vanaf 19:30 uur de muziek aan op de Groenmarkt.

Een ontspannen muziekavond staat woensdagavond op de planning. Dan is het namelijk de beurt aan Haevn, The Kik en Danny Vera. De donderdagavond staat in het teken van rockmuziek en gitaren, met de bands The Brahms, Lucas Hamming en Musest op het podium. Vooral laatstgenoemde is een opvallende primeur, omdat de organisatie er voor het eerst voor kiest om af te sluiten met een lokale band. Vrijdagavond is weer gereserveerd als dj-avond, zoals de laatste jaren ook het geval was. Tom Ven, lokaal talent Tim van Werd, Jay Hardway en Tony Junior zijn dit jaar de dj's die op de Groenmarkt een knalshow zullen neerzetten.

Zaterdag is er in de middag ruimte voor het zomerfestival, en de avond wordt gevuld met Talent@Gorcum, DJ Willem de Wijs, Rave van Fortuin. Daarnaast komt niemand minder dan Mental Theo de zaterdagavond afsluiten. Op zondagmiddag worden de laatste klanken van Zomerfeest 2016 gespeeld door Gare du Nord.

VAN DE VOORZITTER

Het Zomerfeest brengt veel mensen naar de Groenmarkt die met elkaar willen feesten. Men wil het graag "goed hebben" met elkaar. Onze organisatie is 11 maanden lang bezig om dat feest voor jou te organiseren, en daar zitten vele uren vrijwilligerswerk in. Er zitten heel veel euro's van welwillende sponsors in. Alle ingrediënten zijn aanwezig om jou een prachtig Zomerfeest aan te kunnen bieden.

Ook in 2016 blijven we trouw aan onze kernwaarden. Het Zomerfeest moet voor iedereen wat te bieden hebben. Het programma is gevarieerd en de toegang altijd gratis. Dit met dank aan die geweldige ondersteuners. Het gaat om een Gorcums feest waarin het sociale component op het evenemententerrein maar ook in het gehele centrum aanwezig moet zijn. We hebben dit jaar nadrukkelijk gekozen om eens niet voor de absolute Nederlandse top te gaan. Het kan namelijk "te druk" worden op de Groenmarkt en we hebben geen eindeloze budgetten.

De afgelopen maanden werd de wereld opgeschrikt door extreem en nietsontziend geweld. Veiligheid van mensen is moeilijk te garanderen. Met alle instanties hebben we, in uitstekende sfeer en met elkaar, de voorbereidingen getroffen.

Maak er met je vrienden een geweldig feest van. Maak nieuwe vriendschappen, heb elkaar lief, maak lol en plezier met elkaar. Zorg dat er vriendschappen voor het leven ontstaan. Geniet van je vrijheid en van alles rondom het Zomerfeest. Zodat we aan de wereld kunnen laten zien dat wij in Gorinchem (en omgeving) samen sterk zijn. Laten we er samen voor zorgen dat we een geweldig Zomerfeest 2016 neerzetten.

Leve het leven, leve het Zomerfeest!

Kees van Willigen - Voorzitter Zomerfeest Groenmarkt.