• Janus Visser/BDU

Trouwen op het water (en andere locaties) goedkoper

GORINCHEM De gemeente Gorinchem heeft de tarieven voor trouwen flink verlaagd. Om daar bekendheid aan te geven heeft de gemeente Gorinchem een hele bijzondere Valentijnsactie in samenwerking met Riveer.

In 1999 heeft de gemeente Gorinchem het als eerste gemeente in Nederland mogelijk gemaakt om overal binnen de gemeente te trouwen. De gemeente vond het belangrijk dat trouwen binnen de gemeentegrenzen overal moest kunnen. Nu blijkt dat de kosten die daarmee gemoeid zijn, mensen daar toch vaak van weerhouden. Daarom heeft het college van B&W besloten die kosten omlaag te brengen.

De reguliere tarieven om te trouwen in het stadhuis waren niet het probleem, maar op een zelf gekozen locatie in het weekend liepen de bedragen vrij snel hoog op. Daarom heeft het college van B&W besloten die tarieven te verlagen. Op de meest populaire dag (vrijdag) scheelt dat al snel €220,- en op zaterdag zelfs €444,-.

Gorinchem heeft prachtige plekken om te trouwen. Om mensen dat te laten ervaren stellen de gemeente Gorinchem en Riveer één van de mooiste trouwlocaties van Gorinchem gratis ter beschikking aan een bruidspaar dat in Gorinchem wil trouwen. Het winnende koppel krijgt dan een gratis trouwlocatie met Riveer, een gratis huwelijksvoltrekking van de gemeente Gorinchem en een ring voor de Valentijn van BeYou.

Het enige dat mensen daarvoor hoeven doen is op Valentijnsdag uit eten te gaan met hun geliefde bij De Hoofdwacht, Le Bon Apart of 't Oude Stadhuys in Gorinchem of Kruiden en Jasmijn of de Gevangenpoort in Woudrichem. Bij het culinaire watertaxi arrangement maakt het stel dan kans op het gratis huwelijk. De randvoorwaarden van deze actie staan op www.riveer.nl en www.gorinchem.nl.