• Arne Olivier Fotografie
  • Arne Olivier Fotografie
  • Arne Olivier Fotografie

Twee Gorcumse eerstejaars chemiestudenten winnen STimuleringsbeurs

GORINCHEM / EINDHOVEN Achttien eerstejaars studenten van de bacheloropleiding Chemical Engineering and Chemistry ontvangen een beurs ter waarde van €2017. Deze STimuleringsbeurzen worden aanstaande vrijdag uitgereikt door de faculteit Scheikundige Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

De zes meisjes en twaalf jongens die vrijdag 6 oktober de STimuleringsbeurs ontvangen zijn afkomstig uit het hele land. Twee daarvan komen dus uit Gorinchem: Cynthia Struijk en Rick Jansen. De beurzen worden voor de vijfde maal uitgereikt. De TU/e wil hiermee benadrukken dat er veel vraag is naar afgestudeerde scheikundig technologen.

Elke eerstejaars student met een gemiddeld eindexamencijfer van 6,5 of hoger maakte kans op één van de STimuleringsbeurzen. In vijf cijfercategorieën worden beurzen toegekend. De jury die de winnaars selecteerde keek met name naar de extra bèta-activiteiten, de maatschappelijke activiteiten en de originaliteit en creativiteit van het profielwerkstuk van de kandidaten.

Sinds 2013 zet de faculteit jaarlijks een bedrag van €40.000 voor de beurzen in. Dit geld is afkomstig van de diverse spin-off bedrijven (opgericht door oud-masterstudenten of -promovendi) van de faculteit en is ondergebracht in het TU/e Amandus H. Lundqvist Scholarship Program (ALSP).