• sgarmerwedebrug3.jpg
    Merwedebrug gezien vanaf bedrijventerrein Avelinge Oost

    De Stad Gorinchem.nl

Twee rijbanen Merwedebrug naar noorden open

GORINCHEM Op de Merwedeburg zijn vanaf vanochtend in de richting Utrecht beide rijstroken van de A27 weer voor het verkeer geopend. De maatregel geldt alleen overdag en niet voor vrachtverkeer en bussen. Voor verkeer dat vanuit Utrecht naar Breda rijdt, blijft voorlopig slechts een van de twee rijstroken beschikbaar. Rijkswaterstaat weet niet het precieze tijdstip waarop de twee rijstroken naar het noorden opengaan. ,,We beginnen rond vijf uur 's ochtends met ombouwen. In ieder geval zijn er voor de spits twee stroken beschikbaar in de richting Utrecht.''

Sinds vorige week dinsdag is de Merwedebrug voor vrachtverkeer en bussen in beide richtingen gesloten omdat er haarscheurtjes in de draagconstructie zijn ontdekt. De afgelopen dagen was voor het andere verkeer in beide richtingen slechts een rijbaan open, omdat de andere strook werd gebruikt voor controle op vrachtverkeer. Daardoor ontstonden geregeld lange files. De ANWB en de VID verwachten dat er door het openstellen van beide rijstroken in noordelijke richting donderdagmorgen minder files zijn. Vooral in die richting rijdt in de spits veel verkeer.

Vrachtverkeer dat op de A27 richting Utrecht rijdt, wordt er met een portaal op gewezen dat ze niet over de Merwedebrug mogen rijden en naar de afrit Nieuwendijk gestuurd. Vrachtwagenchauffeurs die alsnog doorrijden, stuiten voor de afrit Werkendam op de politie.