• Typhoon
  • Typhoon

Typhoon Jongens gaan voor trilogie

GORINCHEM De Jongens-C van atletiekvereniging Typhoon gaan voor een trilogie: voor de derde keer naar de landelijke finale in hun leeftijdscategorie. In een veld met 165 teams moet daarom opnieuw een plaats bij de eerste 12 worden behaald.

Eerder werd onder de teamnamen DreamTeam 2016 en Canonballs 2017 de finale gehaald. Nu is het aan Canonballs 2018 om voor de derde keer acte préséance te geven op dit landelijk atletiekpodium. Het feest der talenten, waar ongetwijfeld ook de nieuwe Daphne Schippers of Chrurandi Martina valt te spotten.

Canonballs 2018 zette afgelopen zaterdag een majeure stap bij hun poulewedstrijd in Dordrecht. Op de 100 meter horden na werden alle onderdelen overtuigend gewonnen. De voorsprong in punten op de nummer 2 betrof bijna 1000. Sensationeel mochten de discusworp van Stan Buddingh' (39,27 meter) en de hoogsprong van Thijs de Wild (1,80 meter) genoemd worden. Maar ook de andere prestaties mochten er vanzelfsprekend zijn. Het estafetteteam bijvoorbeeld (Thom Kortenoever, Stan Buddingh', Lucca Hellings en Ruiz Lodder) kwam met een tijd van 48,73 al direct dichtbij het Typhoon clubrecord. De jacht is daarmee geopend. Op clubrecords, maar vooral op een finaleplaats.