Unieke flypast Dakota DC3 over Fort Vuren

VUREN De Dakota DC3 van de Battle of Britain Memorial Flight maakt woensdag 4 mei om 15.30 uur een flypast boven Fort Vuren. Wegens technische problemen is de Lancaster bommenwerper van de Battle of Britain Memorial Flight niet op tijd klaar om op 4 mei naar Nederland en dus Fort Vuren te komen. Echter de BBMF Dakota komt als vervanging naar Nederland. Deze Dakota voert een flypast uit over Fort Vuren. De Dakota vliegt drie rondjes rond het fort als eerbetoon aan de geallieerde vliegeniers die in Lingewaal zijn neergekomen en aan allen die zich voor de vrijheid hebben ingezet. De Dakota is net als de Lancaster een icoon van de Tweede Wereldoorlog en bekend van de luchtlandingen tijdens D-day en Arnhem. Goed om te vermelden is ook dat de RAF dit speciale eerbetoon kosteloos uitvoert.

Belangstellenden zijn welkom boven op het fort en zullen daar een fantastisch uitzicht op de laag overkomende Dakota hebben. De Dakota zal ook op de dijken langs de Waal vanaf Herwijnen tot Gorinchem alsmede aan de overkant tussen Brakel en Woudrichem goed te zien zijn. Fort Vuren is als locatie voor de flypast gekozen vanwege het feit dat dit fort uitvalsbasis voor het project EGVL wordt.

Over de 5 gecrashte vliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog op Lingewaals grondgebied alsmede de 6 piloten zal een kleine tentoonstelling in Fort Vuren worden ingericht.

Tijdens de flypast op woensdag 4 mei van 14.00 uur tot 18.00 uur en op Bevrijdingsdag, donderdag 5 mei van 10.00 tot 18.00 uur is de tentoonstelling te bezichtigen. Meer informatie over de flypast, de tentoonstelling en de Stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal via de website:<http://www.egvl.nl>, de facebookpagina:<https://www.facebook.com/groups/987579361267338/>,Peter den Tek:<voorzitter@egvl.nl>of Marjan Pelle-van Ooijen:<secretaris@egvl.nl>