Vacaturemodeshow op Leerwerkmarkt

H'VELD-G'DAM / DORDRECHT 'Maak de 1e stap in je loopbaan'. Onder dit motto ontmoeten donderdag 4 juni afgestuurde VMBO leerlingen bedrijven die een stageplek, vakantiebaan of BBL baan in de aanbieding hebben. Met een spetterende vacaturemodeshow om 15.15 uur wordt de Leerwerkmarkt geopend in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht op de Leerpromenade. Deze Leerwerkmarkt is een unieke samenwerking georganiseerd door het LeerWerkLoket Alblasserwaard Vijfheerenlanden en Drechtsteden.

Het doel van deze Leerwerkmarkt is om leerlingen, opleidingen en bedrijven bij elkaar brengen voor het vinden van leerwerkplekken (BBL of BOL of korte scholingstrajecten met baangarantie) vooral in de kansrijke sectoren techniek (metaal/maritiem/elektro), logistiek/transport en bouw en industrie. Maar ook andere sectoren zullen in beperkte mate aanwezig zijn. De Leerwerkmarkt richt zich met name op VMBO leerlingen, die net examen gedaan hebben en nu een definitieve BBL/BOL plek willen vinden. Ook is er plek voor MBO-studenten die naar een hoger niveau of naar het HBO willen doorstromen.

Op de Leerwerkmarkt worden diverse workshops georganiseerd voor leerlingen en bedrijven. Er worden voor leerlingen workshops sollicitatietraining gegeven en werkgevers kunnen om 15.30 uur deelnemen aan de workshop subsidieregeling praktijkleren. Deze subsidie is een tegemoetkoming voor een werkgever in de kosten die hij maakt voor de begeleiding van leerlingen die een leer-werk traject volgen of studenten die een bbl-traject volgen.

Leerlingen met interesse voor de Leerwerkmarkt kunnen zich nog aanmelden bij het LeerWerkLoket: lwl.av@lerenenwerken.nl